Login   
C6owners :: Forums :: C6 Support :: Ice / USB Box / Telephone problems

satnav night colour?

Home   Forum Rules    Forum Help  Conversion Tools
   
Please Register to enjoy additional Member Benefits
Top Thanked Forum Posts: Today | Week | Month | Year | All time | Most Thanks Given: To member | By user
Author Post
Norman   
Fri Aug 21 2015, 08:46am
Joined: Feb 06 2011
Member No: #364
Location: Huddersfield
Hi, my system is a RT4 I've tried all the different colours and options and there is practically no difference so not good, there should be a potenciometer or a resistor in the unit which controls the screen brightness and is possible to adjust or change.
Tech crew you said I could manually adjust the brightness to suit and left a link which I wrongly supposed would give me instructions to adjust the screen, if you meant the user controls next to the screen they are at maximum and are not good enough.


Norman
C6Dave   
Fri Aug 21 2015, 11:39am

Joined: Oct 01 2009
Member No: #1
Location: Northumberland
Norman wrote ...

Tech crew you said I could manually adjust the brightness to suit and left a link which I wrongly supposed would give me instructions to adjust the screen, if you meant the user controls next to the screen they are at maximum and are not good enough.


Norman, I had the same issue on my 3.0 hdi with RT5. It would never go bright enough in strong sunlight and I doubt there is anything you can do about it apart from changing the screen angle which sometimes helps, depending on the suns angle.
Website
m3mpower   
Fri Aug 21 2015, 06:07pm
Joined: Oct 12 2011
Member No: #662
Location: Alicante
Hi
Have you tried adjusting luminosity?
Menu, Configuration, Display configuration, Adjust luminosity
Website
Norman   
Sat Aug 22 2015, 08:28am
Joined: Feb 06 2011
Member No: #364
Location: Huddersfield
Yes it set at max. Down here in Torre del Mar it's a bit bright.
e3steve   
Sat Aug 22 2015, 08:39am
Joined: Jan 21 2013
Member No: #1163
Location: Warsash, Hants & Palma de Mallorca, Spain
Same problem with RT3. Another Citro-versight (along with finger-recesses around the sunvisors)...

Too bright at night if one desires the lovely warmth of the door lighting to be present; poor brightness in sunlight during daylight.

And.... the HUD is barely perceptible if the sun is shining!
Norman   
Sun Aug 23 2015, 07:26am
Joined: Feb 06 2011
Member No: #364
Location: Huddersfield
Door lighting mine barly glows very dim indeed
e3steve   
Sun Aug 23 2015, 11:33am
Joined: Jan 21 2013
Member No: #1163
Location: Warsash, Hants & Palma de Mallorca, Spain
Norman wrote ...

Door lighting mine barly glows very dim indeed
They all do, Norman. For 'ambient', read 'dim glow'...
321dave   
Tue Feb 23 2016, 11:01am
Joined: Sep 09 2011
Member No: #614
Location: Dublin
Hi, I have the older RT3 system in my current 07 C6. Just wondering is possible to upgrade the old style screen graphics to the last produced version? Is Mirascipt involved as well or at least needed to change up to the newer screen graphics? Any advice here greatly appreciated.

321dave
m3mpower   
Tue Feb 23 2016, 11:20am
Joined: Oct 12 2011
Member No: #662
Location: Alicante
321dave wrote ...

Hi, I have the older RT3 system in my current 07 C6. Just wondering is possible to upgrade the old style screen graphics to the last produced version? Is Mirascipt involved as well or at least needed to change up to the newer screen graphics? Any advice here greatly appreciated.

321dave


Hi

Mirascript only works on RT4 / RT5 and RT6

Regards
Website
321dave   
Tue Feb 23 2016, 12:54pm
Joined: Sep 09 2011
Member No: #614
Location: Dublin
[center wrote ...
m3mpower[/center]]
321dave wrote ...

Hi, I have the older RT3 system in my current 07 C6. Just wondering is possible to upgrade the old style screen graphics to the last produced version? Is Mirascipt involved as well or at least needed to change up to the newer screen graphics? Any advice here greatly appreciated.

321dave


Hi

Mirascript only works on RT4 / RT5 and RT6

Regards



Hi m3mpower,
does that mean the RT3 graphics are fixed and cant be upgraded as such? or maybe it uses a differant scripting code?

many thanks for your reply, and the new Radio facia is still working well!
m3mpower   
Tue Feb 23 2016, 01:06pm
Joined: Oct 12 2011
Member No: #662
Location: Alicante
321dave wrote ...

[center wrote ...
m3mpower[/center]]
321dave wrote ...

Hi, I have the older RT3 system in my current 07 C6. Just wondering is possible to upgrade the old style screen graphics to the last produced version? Is Mirascipt involved as well or at least needed to change up to the newer screen graphics? Any advice here greatly appreciated.

321dave


Hi

Mirascript only works on RT4 / RT5 and RT6

Regards



Hi m3mpower,
does that mean the RT3 graphics are fixed and cant be upgraded as such? or maybe it uses a differant scripting code?

many thanks for your reply, and the new Radio facia is still working well!


That's correct...
Are you sure you have RT3 and not RT4 ?
Website
321dave   
Tue Feb 23 2016, 01:21pm
Joined: Sep 09 2011
Member No: #614
Location: Dublin
I believe so, not 100% certain it RT3, but the Car was build in late 2006.
m3mpower   
Tue Feb 23 2016, 01:26pm
Joined: Oct 12 2011
Member No: #662
Location: Alicante
321dave wrote ...

I believe so, not 100% certain it RT3, but the Car was build in late 2006.



Check the software version, if it's 6.xx it is RT3
Website
321dave   
Tue Feb 23 2016, 01:28pm
Joined: Sep 09 2011
Member No: #614
Location: Dublin
m3mpower wrote ...

321dave wrote ...

I believe so, not 100% certain it RT3, but the Car was build in late 2006.



Check the software version, if it's 6.xx it is RT3



will check it now...give me 5mins
321dave   
Tue Feb 23 2016, 01:39pm
Joined: Sep 09 2011
Member No: #614
Location: Dublin
321dave wrote ...

m3mpower wrote ...

321dave wrote ...

I believe so, not 100% certain it RT3, but the Car was build in late 2006.



Check the software version, if it's 6.xx it is RT3



will check it now...give me 5mins





its 6.62
Go to page   <<        >>   

Jump:     Back to top

User Colour Key:
Head Administrator, Administrator, C6 owner, Technical Expert, C6 Premier Discount Club